Offertförfrågan

Ring oss på 0709-82 78 82 eller använd kontaktformuläret nedan.

Please leave this field empty.

Bli uppringd

Please leave this field empty.
Jia Bygg AB

Uterum

Uterum i Borås

Ett uterum förlänger sommaren ända fram till jul och redan i januari kan man smygstarta våren där. Det blir ett extra rum med mycket ljus och man kommer närmare sin trädgård än i ett vanligt rum. Hur man vill använda sitt uterum är ett personligt val, men för bästa resultat vill vi att du som kund funderar på hur och när du vill kunna använda ditt uterum.

Hur man bygger ett uterum beror precis på hur ni vill att det ska se ut. Vi har inte några standardlösningar, utan vi skräddarsyr både stomme och skjutpartier. Valen är dock många och det krävs att allt är noga genomtänkt och anpassat efter era behov. Man behöver ansöka om bygglov om man ska göra en tillbyggnad i form av ett uterum. Tänk på att detta kan ta tid att få, så ni är ute i god tid. Vi på Jia Byggtjänst AB kan hjälpa er med ansökan om bygglov och vi har lång erfarenhet av all sorts byggnation. Kontakta oss, så hjälper vi er gärna att komma fram till en lösning för bäst resultat. 

Inglasat uterum

Ett inglasat uterum skyddar mot väder och vind på ett behagligt sätt. Man kan övervintra blommor där och man vill kanske sitta där under hela våren och hösten om det är behaglig utetemperatur. Vi kan utforma det helt efter era önskemål och mått, ge råd och tips på hur man kan göra för att kunna utnyttja det bäst. Det går att isolera för olika ändamål och skillnaden mellan ett uterum för sommarbruk och ett för vår och höst är inte så stor. Det är betydligt svårare att vinterbona i efterhand, så att fundera en extra gång på vad man vill ha och vad man behöver använda det till är något vi rekommenderar.

Vinterbonat uterum

Om man vill ha ett uterum som man önskar kunna utnyttja så mycket som möjligt är det bästa att välja ett fullisolerat uterum. Ett sådant kallas ofta för vinterträdgård. Det innebär att man kan använda det året om oavsett om det är snöstorm utanför eller strålande solsken. Detta ger utökad boyta och kanske ett ovärdeligt utrymme för dig och din familj. Det skiljer sig lite i utformning om man vill ha en gjuten bottenplatta eller ha ett isolerat träbjälklag, många väljer även att lägga in vattenburen golvvärme för högsta komfort.

Om du har en grund som du vill bygga din vinterträdgård på, som inte är anpassat för ett vinterbonat uterum, hjälper det inte att använda isolerglas i skjutpartier och tak. Likaså är det ingen idé att isolera din grund om du väljer material i glaspartier och tak med otillräcklig isolerande förmåga.

Vi har lång erfarenhet och samlad kunskap, så slå en signal så tar vi fram en bra lösning tillsammans.