Offertförfrågan

Ring oss på 0709-82 78 82 eller använd kontaktformuläret nedan.

  Bli uppringd

   Jia Bygg AB

   Golvläggning

   Golvläggning i Borås

   Man kan behöva byta golv av många olika anledningar. Det kan vara behövligt vid en renovering, roligt vid en uppfräschning eller nödvändigt efter en skada. Vill du ha parkett, laminat, vinyl eller kakel? Vi har alla varianter och våra kunniga golvläggare ser till att det blir ett bra slutresultat och med goda materialval för just dina och din bostads behov.

   Nytt golv till ditt hem

   Är du i behov av nytt golv? Ska du renovera och samtidigt byta golv? Är det slitet eller har du kanske haft en vattenläcka? Lugn, vi hjälper dig oavsett varför du behöver byta golv. Skulle det vara en skada som har orsakat bytet är vi på Jia Byggtjänst AB helt rätt företag för jobbet. Våra golvläggare har lång erfarenhet och bred kunskap att kunna ta hand om golvet till ditt hem eller företag.
   Eftersom vi är ett komplett byggföretag vet du väl att du kan anlita oss även till renoveringar och ombyggnationer? Om du funderar på ett golvbyte i samband med en önskad renovering, ring oss då, så pratar vi igenom era behov och tar fram en komplett lösning åt er. Det behövs ibland konstruktionsförändringar vid ett golvbyte, och vi vill säkerställa att du som kund blir 100% nöjd.

   Parkett eller trägolv

   Ett trägolv, med sina unika egenskaper, tillför värme och karaktär till både hem och företag. Det är slittåligt och starkt och det vanligaste valet av golvmaterial till bostäder idag. Det tål barn, djur och alla de festligheter och högtider du vill fira i ditt hem. Det är, precis som det låter, av solid trä som är i olika bredder och med olika behandling beroende på leverantör och behov. Fördelen med trä, är att om det blir slitet kan man slipa och behandla det och golvet blir som nytt. Ska du lägga ditt trägolv med golvvärme, behövs en fuktspärr för bästa resultat.

   Laminatgolv

   Väljer du laminatgolv får du ett smutsavstötande och slitstark golv. Det blir oftast något billigare än trä- och parkettgolv. Det är uppbyggt med en kärna av träfiber, mönster av trä, betong eller andra material och är tryckt på papper. Det är många olika skikt ihoppressade på olika sätt beroende på fabrikat.  Det går att ha golvvärme när man har laminat, men för bäst resultat rekommenderas vattenburen värme. De går inte att slipa när de har blivit slitna, utan man måste då byta ut det mot ett nytt.

   Vinyl- eller plastgolv

   Detta är ett golv som är tåligt och lättstädat. Dagens nya material är miljövänliga och finns i en uppsjö av olika material, färger och mönster. De kan läggas med en klickfunktion eller som en hel matta. De är fördelaktiga att ha i hall och kök, då de tål vätska bättre än ett rent trägolv. Kvalitet och stil beror på leverantör, priset likaså. Det måste dock inte vara dyrt för att hålla en hög kvalitet.

   Kakel och klinker

   I våtrumsutrymmen rekommenderas kakel eller klinker, rätt utfört och med rätt grund är det oslagbart det bästa materialet. Vill man lägga det i kök är får man ett väldigt tåligt golv, mot både slitage och vätska. Det kan upplevas som hårt och det är svårt att byta när man väl lagt det, så man behöver kanske fundera en extra gång innan man lägger det.
   Vi kan självklart lägga alla material på golv som finns, rådfråga gärna oss på Jia Byggtjänst AB innan du köper ditt golv, så hjälper vi dig att komma fram till det bästa alternativet för just ditt hem.